Cum functioneaza?

Cum functioneaza sectiunea de review-uri?

Nexuria.ro este o platforma creata pentru a-ti oferi informatii despre mediul de lucru din companiile care angajeaza pe teritoriul Romaniei si in strainatate. Aceste informatii provenite de la cei care cunosc cel mai bine acest mediu (actualii sau fostii angajati) au scopul de a te ajuta sa iei cea mai buna decizie in ceea ce priveste cariera ta

Nexuria aspira sa iti fie cel mai de incredere sfatuitor si cel mai transparent reper in momentul in care esti in cautarea unui job sau cand iti doresti sa afli cum este sa lucrezi la o anumita companie. Depunem toate eforturile pentru ca ne dorim sa fim prima destinatie pentru tine, cel care acorda un interes sporit vietii profesionale si mediului in care isi construieste cariera.

Pentru a crea un mediu sigur care garanteaza ca informatiile care ajung catre dumneavoastra, sunt informatii autentice si transparente punand in aceeasi masura in balanta si corectitudinea fata de angajatori, ne ghidam dupa urmatoarele principii si instructiuni simple de urmat:

 1. Nu editam si nu modificam niciodata textul review-urilor sau a comentariilor adaugate pe site-ul nostru.
 2. Nu filtram si nu stergem text pe considerentul ca este un text negativ/ofera o nota mica, sau ca este un text pozitiv/ofera o nota mare.
 3. Pentru revizuirea oricarui continut se aplica aceleasi standarde(indiferent ca textul implica un client care colaboreaza cu site-ul nexuria.ro).
 4. Fiecare user care adauga continut pe site-ul nexuria.ro va trebui sa foloseasca pentru crearea contului un cont de email activ sau un cont valid de social networking.
 5. Fiecare bucata de continut este verificata inainte de a fi publicata pentru detectarea spamurilor/abuzurilor si fiecare text este revizuit pentru a ne asigura ca acesta nu incalca standardele noastre.
 6. Pozitia noastra este intotdeauna una neutra, nu tinem partea nimanui si nu actionam ca si investigatori ai faptelor cu privire la continutul review-urilor.
 7. Vom elimina continutul daca avem dovezi ca utilizatorii au fost stimulati sau constransi sa scrie acel text.
 8. Credem cu tarie in principiul anonimatului si al libertatii de exprimare: oricine are dreptul de a-si exprima liber opinia si de a fi ascultat fara teama de cenzura.
 9. Fiecare angajator are dreptul sa raspunda unui review lasat de un user in mod gratuit si consideram ca angajatorului i se cuvine sa aiba ultimul cuvant in cadrul unei recenzii
Retineti! Nexuria foloseste termenul “continut” pentru a descrie un review, intrebari si raspunsuri, review-uri beneficii si pachete salariale, interviuri si orice alt continut adaugat de user pe site-ul nexuria.ro
+

Inainte de toate este important sa constientizam ca persoanele care sunt in cautarea unui job se bazeaza pe review-urile publicate de dumneavoastra pe site-ul nexuria.ro pentru a-si gasi joburi si companii care sa se potriveasca cu personalitatea lor. In acest sens, este important sa urmati urmatoarele instructiuni pentru a garanta ca fiecare persoana in parte beneficiaza de ajutorul unei comunitati autentice:

 1. Review-ul tau ar trebui sa fie unul sincer, real si autentic si sa constituie opinia si experienta ta personala cu fostul sau actualul angajator. Nu tinem partea nimanui cand este vorba de litigii, asa ca este firesc ca tu sa ramai in spatele declaratiilor exprimate de tine in continutul pe care il adaugi pe site-ul nexuria.ro.
 2. Oricarei persoane ii este permis sa adauge un review, per angajator, per an , per tip de review. Daca un user va actualiza un review in mai putin de un an, review-ul vechi va fi arhivat si va fi listat review-ul nou. Continutul pe care il adaugi ar trebui sa fie legat de joburile (sau interviurile) pe care le-ai avut in ultimii 5 ani de zile pentru a fi relevante pentru cei care isi cauta un job in prezent.
 3. Incurajam sa te gandesti la locul de munca din mai multe perspective si sa incluzi atat lucurile pozitive cat si pe cele negative in ideea de a livra un review echilibrat. Desi nu este necesar, suntem de parere ca review-urile echilibrate creeaza o mai buna experienta comunitatii.
 4. Intelegem ca atunci cand discuti despre locul tau de munca te implici emotional, cu toate acestea nu aprobam review-urile care includ profanari,amenintari cu violenta, sau limbaj discriminatoriu tintit catre un individ sau un grup.
 5. Nu acceptam review-uri care dezvaluie informatii interne confidentiale. Consideram ca astfel de informatii sunt: cod sursa, liste clienti, tehnici de fabricatii, buget, rezultate financiare detaliate, know-how etnic etc.
 6. Pentru protejarea confidentialitatii, nu permitem sa iti dezvalui identitatea prin nici o informatie de contact (despre tine si altii) in postarile tale.
 7. Nexuria inseamna partajarea de informatii, informatii care sunt de ajutor unei comunitati intregi. Nu aprobam review-uri care nu au legatura cu un angajator/companie, review-urile care sunt despre produse si servicii, sau nu sunt relevante pentru procesul de intelegere a culturii unui loc de munca. Vom refuza orice continut a carui scop este de a face publicitate sau care contine link-uri catre alte site-uri.
 8. Toate review-urile ar trebui sa fie originale-fara material substantial citat din alte surse, incluzand website-uri, corespondenta email, alte review-uri etc.
 9. Scrierea nu trebuie sa fie perfecta, dar este necesar sa poata fi inteleasa. Nu permitem review-uri scrise excesiv cu litere mari sau cuvinte prescurtate. Tine cont de faptul ca review-ul tau va fi mai credibil daca va fi scris corect din punct de vedere gramatical si daca respecti punctuatia.
+

Raspunsurile oferite de angajatori la review-uri sunt de asemenea moderate dupa instructiunile din Ghid pentru scrierea review-urilor

Cand se va formula un raspuns, va rugam pe dumneavoastra, angajatorii:

 • Sa raspundeti intr-un mod profesional si respectuos la adresa celui care a scris review-ul;
 • Sa nu specificati numele persoanei despre care credeti ca a scris review-ul;
 • Sa nu amenintati sub nici o forma persoana care a scris review-ul.
Informatii Importante!

Apreciem companiile care isi incurajeaza angajatii si candidatii sa impartaseasca experienta lor onesta si transparenta pe Nexuria, dar nu sustinem sub nici o forma cazul in care se folosesc stimulente in schimbul review-urilor. Vom elimina review-urile pozitive cand avem dovezi ca angajatii au primit compensatii sau au fost constransi sa adauge review-urile. Credem in principiul anonimitatii si nu suntem de acord ca angajatorii sa ceara angajatilor sa le arate confirmarea ca au postat pe nexuria.ro.

Toti userii trebuie sa respecte si sa urmeze aceste instructiuni, la fel si termenii si conditiile de utilizare ale site-ului nexuria.ro. Nexuria isi rezerva dreptul de a elimina un review sau raspunsul unui angajator in orice moment indiferent de motiv. Review-rile aprobate pe site sunt personale si contin pareri si impresii subiective.Opiniile exprimate in cadrul review-urilor apartin in totalitate utilizatorilor site-ului nexuria.ro si nu sunt ale societatii Nexuria Jobs SRL.

Daca gasesti un continut care nu se incadreaza in instructiunile specificate in ghid pentru scrierea unui review, te rugam sa ne scrii la adresa office@nexuria.ro. Iti vom raspunde via reply asupra acestui subiect imediat ce va fi verificat.

Aplicam aceleasi standarde de revizuire oricarui continut (indiferent daca continutul face referire la un client care colaboreaza cu nexuria.ro). In cele din urma , decizia privind continutul ce va fi public pe site se afla la propria noastra discretie si nu negociem cu privire la aplicarea instructiunilor review-urilor la fel si cu privire la faptul ca doar o bucata de continut justifica sau nu eliminarea review-ului.

Iti multumim pentru atentie si intelegere,

Echipa Nexuria